Home > -De winter in Winterberg

Winterberg is een belangrijke toeristische trekpleister, prachtig gelegen tussen de rollende heuvels van het Hochsauerland. Het stadje zelf ligt op een sneeuwzekere 670 meter hoogte.

Direct aan de rand van de stad beginnen de liften van de Skiliftkarussell. Winterberg heeft 25 liften over 6 bergen. 2 avonden per week kunt u skiën op de verlichte pistes. Alle pistes in Winterberg zijn volledig voorzien van skikanonnen (450!).

Sneeuw maken bij temperaturen boven nul.

De eerste speciale sneeuwkanonnen zijn ook gearriveerd in Winterberg. Deze speciale sneeuwkanonnen maken gebruik van een nieuwe techniek waardoor deze sneeuwkanonnen ook al werken bij temperaturen boven nul. Deze apparatuur werd ook al toegepast tijdens de Winterspelen in Sotchi. De gebruikelijke sneeuwmachines kunnen pas aan de slag als het kouder dan nul graden. Met de nieuwe ‘snow maker’ wil de Wintersport Arena Sauerland de sneeuwzekerheid in dit gebied nog verder vergroten.

Centrum Winterberg

Het centrum van Winterberg wordt gevormd door enkele gezellig drukke autovrije straten vol winkels, restaurants, kroegen en cafés.  Winterberg beschikt over meerdere zwembaden en een rodelbaan die ook in de winter is geopend.

763-w1024Skiën
Winterberg heeft vele gebieden met bergen waar je vanaf kunt skiën. De meest bekende zijn Ruhrquelle, Sohnehang, Kappe, Snowworld Züschen, Postwiese Neuastenberg, Langewiese en Skiliftkarussell Winterberg. Vaak zijn er skischolen aan de pistes zelf.

Kinderen

Of ze nu willen skiën of liever sleetje rijden, de kleine wintersportfans zijn bij ons van harte welkom. Ze kunnen de eerste pogingen wagen bij de oefenliften aan de Herrloh (Nr. 17, 18, 19), op de Bremberg (Nr. 9, 10, 11) of bij de Käppchenhang (Nr. 15). Het terrein is relatief vlak, goed te overzien en met veel ruimte om te oefenen.

Heel gemakkelijk en veilig gaan de kinderen omhoog met de transportbanden bij de stoeltjeslift Rauher Busch, Poppenberg en aan de Herrloh. De exploitanten hebben hier een prachtig kinderland (Nr. 21) gebouwd, zodat de kinderen spelend kunnen leren. Op het 10.000 vierkante meter grote terrein kunnen de kleintjes genieten van verschillende parkoersen, leuke gekleurde figuren, een indianentent en een “tovertapijt”. Ook bij de vier-persoonsstoeltjeslift Rauher Busch (Nr. 12) is een kinderland met diverse spelletjes en een transportband.

Wintersportpret voor de mini’s is er ook bij de rodellift aan de Herrloh (Nr. 16), vlakbij de oefenliften. Het complex is te bereiken via parkeerplaats Nr. 1, onder aan de St. Georg springschans. Een andere rodellift is op de Bremberg (Nr. 20), die te bereiken is via parkeerplaats Nr. 2.

Wij zien de kinderen graag komen, dat geldt ook voor restaurants en skihutten. In veel gelegenheden staan er kinderporties op het menu, of deze kunnen buiten de kaart om worden besteld.

Avondskien

Plezier zonder zon

Een bijzondere attractie van het Skiliftkarussell Winterberg is het avondskiën bij kunstlicht. Een dergelijk samenhangend avondskigebied met besneeuwde kunstlicht-afdalingen vindt u in deze grootte nergens anders in West-Duitsland.

• 14 verlichte pistes
• 8 kilometer piste in totaal
• Alle kunstlichtpistes kunnen machinaal besneeuwd worden.

Avondskiën vindt bij voldoende sneeuw elke vrijdag en zaterdag plaats van 18:30 tot 22:00 uur.

Liften met Kunstlicht:
• Quick Jet (Nr. 3)
• Poppenberg I (Nr. 4)
• Sesselbahn Poppenberg (Nr. 5)
• Büre-Herrloh (Nr. 6)
• Kleine Büre (Nr. 7)
• Büre Bremberg X-Press (Nr. 8)
• Poppenberg II (Nr. 10a)
• Rauher Busch (Nr. 12)
• Übungslift Herrloh I (Nr. 18)
• Sürenberg (Nr. 22)

Voor meer informatie over de skikarussell bezoek http://www.skiliftkarussell.de/nl

De eventuele nieuwe lift bij de Kappe waar de jongens in het filmje over spreken is in 2013/2014 gerealiseerd. In 2016 zijn er 2 nieuwe 8 persoons liften bij de poppenberg geplaatst ( wat de doorstroming aanzienlijk heeft vergroot ) de oude lift is verplaats naar de ruhrquelle. In 2017 heeft de Kappe ook een nieuwe lift gekregen in plaats van de sleeplift. Na de winter in 2019 is begonnen met de bouw van een nieuwe 6 persoons stoeltjes lift bij de bremberg, de Brembergkopfbahn II . Deze lift zal operatoneel zijn vanaf het ski seizoen 2019-2020.

Geef een reactie

Winterberg/Zeeland