De zomer in Winterberg

De omgeving is een eldorado voor mountainbikers . Op de Erlebnisberg Kappe kun je met fiets en al met een sleeplift of stoeltjes lift naar de top en met de fiets weer naar beneden.

Hier ligt ook het Kletterwald Winterberg: op een klim en klauterparcours kun je op een hoogte tot 11 meter balanceren tussen hemel en aarde..(www.kletterwald-winterberg.de)

De Panorama Erlebnis Brücke biedt een combinatie van activiteiten (klimmen, wandelen) gecombineerd met een fraai panoramisch uitzicht over Winterberg. ’s zomers zie je de groene bergen, ’s winters zie je de skieërs en snowboarders onder je de zwarte piste afgaan. (www.panorama-bruecke.de).

Op de Berg Kahler Asten kun je genieten van fraaie panoramas over omgeving, vooral bij mooi weer. Mooie wandelroutes. Astenturm is te beklimmen

Het familiepretpark Fort Fun Abenteuerland ligt op zo’n 20 km van Winterberg. Het park is vanaf medio april geopend tot begin november. Achtbanen, waterbanen, prachtige uitzichten en indrukwekkende shows en nog meer attracties zorgen voor vermaak van jong en oud. www.fortfun.de.

Niet ver van Winterberg (via Niedersfeld) ligt het wandel- en langflaufgebied Hochheide, een uitgestrekt gebied met wandelpaden, loipes, en een hut/restaurant www.heidehuette.de,

Zomerrodelbaan 700m lange afdaling op onbesneeuwde rodelbaan www.sommerrodelbahn-winterberg.de

Bij Bowling Winterberg kunt u met het hele gezin gezellig komen bowlen.Op slechts 5 minuten lopen vanaf het bergresort
www.bowling-winterberg.de
Net buiten Winterberg richting Niedersfeld ligt een uitdagende kartbaan. Dit is een buitenbaan die 850 meter lang is. Kinderkarts zijn ook aanwezig, dus vanaf 8 jaar kan iedereen rondjes rijden.
www.kartbahn-winterberg.de

 

Winterberg

Zoutgrotten www.salzgrotte-winterberg.de